Табла Фест 15

Нишки креативни студио је 29. маја у атријуму ОШ „Ћеле Кула“ у Нишу, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Србије, Градске општине Медијана из Ниша и ЈКП Наиссус из Ниша, организовао фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 15“.

Активности везане за „Табла Фест 15“ су почеле почетком марта када је расписан конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове. Конкурс је био отворен 45 дана и за то време је на задате теме своје радове послало више од 700 аутора па је жири имао пуне руке посла. Победници су проглашени почетком маја.

Иако фестивал има међународни карактер јер су за награде конкурисали ученици из Србије, Македоније, Црне Горе, БиХ, Словеније и Румуније, на овогодишњи Табла Фест су, због врло ограничених финансијских средстава организатора за путне трошкове гостију фестивала, дошли само ученици из Србије.

Фестивал је почео тако што је група ученика обишла споменик Ћеле Кулу у близини истоимене школе, а по њиховом повратку почео је и ревијални део фестивала. Уз причу, рецитовање, играње и певање подељене су награде победницима овогодишњег Табла Феста, а установама и лицима која помажу рад интернет часописа за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ су додељене захвалнице.

Нишки креативни студио се посебно захваљује ОШ „Ћеле Кула“, штампарији „Пергамент“ из Ниша и Туристичкој организацији Ниш на великом доприносу у организацији овогодишњег Табла Феста.

One reply to “Табла Фест 15

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star