Мајстор и Маргарита

Мајстор и Маргарита, вишеслојно дело Михаила Булгакова са мистичним, религиозним, љубавним али и политичким елементима коју по драматизацији и у режији Срђана Сиђе Живковића доносе глумци из неколико градова југоисточне Србије, Прокупља, Беле Паланке, Ниша и Алексинца, велики је изазов и за публику и за актере представе.

Представа је урађена под покровитељством Министарства за културу Републике Србије уз велику помоћ Општине Прокупље али и општине Бела Паланка, а у организацији Домова културе, Културних центара и Удружења која се баве организовањем културних манифестација из овог дела Србије.

Уз оригиналну музику, сценографију која нас страницама из Јеванђеља и Ђавоље библије подсећа на вечну поделу света и људске душе, плесачице које као лахор указују на истоветност живљења у Старом Риму, Москви тридесетих година или било ком другом времену и простору, уз учешће и реномираних и младих глумаца, Срђан Сиђа Живковић се потрудио да овим спектаклом публици донесе мистичност али истовремено и једноставност одговора о функционисању света.

Конференцији за медије у Медиа и реформ центру у петак, 11. марта 2016. године, када је најављена премијера ове представе, присуствовали су:

Срђан Сиђа Живковић (режисер и драматург), Зорица Дамјановић (глумица), Александар Ламбић (глумац), Иван Матејевић (глумац), Далибор Поповић (глумац), Бисерка Милосављевић (организатор), Михајло Соколовић (дир. Центра за културу у Белој Паланци), Зорица Б. Јовановић (дир. ОШ „Ћеле Кула“ из Ниша) и Драган Маринковић (председник НКС).

Премијера представе Мајстор и Маргарита ће се одржати у Позоришту лутака у Нишу у уторак, 15. марта, од 19:30 часова. Цена улазнице је 200 динара а сав приход од продатих карата ће бити уплаћен на рачун ОШ „Ћеле Кула“ из Ниша.

После нишке, представу ће моћи да погледа и белопаланачка публика 25. марта у Дому културе у Белој Паланци, али и прокупчани 5. априла у Дому културе у Прокупљу.

Majstor i Margarita
Медиа и реформ центар
Majstor i Margarita2
Бисерка Милосављевић, Сиђа Живковић, Зорица Б. Јовановић и Драган Маринковић
Majstor i Margarita4
Александар Ламбић (лево) и Михајло Соколовић (десно)
Zorica Damjanović
Зорица Дамјановић
Biserka Milosavljević i Siđa Živković1
Бисерка Милосављевић и Сиђа Живковић
Ivan Matejević
Иван Матејевић

 

MM2
Сцена из представе

MM1

Сцена из представе

 

MM5
Сцена из представе
MM6
Сцена из представе
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s