Дечји програм на „Мекика фесту“ у организацији НКС

У парку Светог Саве у Нишу је прошлог викенда, од 11. до 13. октобра 2019. г., у организацији Удружења предузетника „Унија пекара“ из Ниша одржана прва манифестација „Мекика фест“. На овој манифестацији, која промовише мекику као прехрамбени производ који се најчешће служи за доручак или вечеру, је био и богат културно-уметнички програм. Програм је водио популарни нишки новинар и ТВ водитељ Драган Стојановић Жика.

Драган Стојановић Жика, водитељ програма, Миња Илијева и Сиђа Живковић

Нишки креативни студио је на овој манифестацији био задужен за организацију дечјег програма, који је свако вече у 18 сати „отварао“ програм и трајао читав сат.

Прве вечери су децу забављале Сузана и Јована – Лунине аниматорке, које су кроз игру уз музику забављале малишане читав сат.

„Чаробна нота“ и „Лептирићи“ – пред наступ

Друго вече су запажене наступе имали дечји хорови из Ниша „Чаробна нота“ и „Лептирићи“.

Хор „Чаробна нота“ из Ниша

Чаробна нота је музичка школица и дечји хор који већ пуних пет година песмом и другарством осваја срца најмлађих. Кроз школицу је прошло преко петсто деце, а хор плени гласом и стасом како у Нишу, тако и широм региона. Публици су се представили дечјим песмама, народним, као и песмама разних народности под диригентском палицом проф. Миљане Радивојевић уз клавирску пратњу проф. Мирослава Ракића.

Хор „Лептирићи“ из Ниша

Хор „Лептирићи“ је школски хор Основне школе „Ћеле кула“ из Ниша кога успешно води наставница музичког васпитања Марија Петровић. До сада су имали више врло запажених наступа у Нишу и околини. Публици су се представили низом песама за децу.

Срђан Сиђа Живковић са малишанима

Програм за децу „Сиђине играрије са гостима“ је изведен на завршној вечери овогодишњег „Мекика феста“. Срђан Сиђа Живковић се деци, на уобичајено врло занимљив начин (увек уносећи нешто ново у свој наступ) представио деци са својим гостима, песницима за децу из Ниша, Мињом Илијевом и Драганом Маринковићем.

Миња Илијева, Срђан Сиђа Живковић и Драган Маринковић – по завршеном програму

(Фото: Табла)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star